Muziekvereniging Noordenveld steekt de handen uit de mouwen

Zaterdag 10 maart steekt muziekvereniging Noordenveld de handen uit de mouwen, geen uniform aan maar de kluskleren. Geen instrumenten uit de koffer, maar de kwasten, de hamer en de spijkers. Geen zelfgemaakte muziek zaterdag, maar een deuntje uit de radio. Ook leuk, maar natuurlijk niet zo leuk als zelf muziek maken. Klussen doen we ook met veel plezier, maar muziek spelen staat toch wel bovenaan. Maar soms moeten dingen gebeuren en dan moet het instrument maar even in de koffer blijven.

Muziekvereniging Noordenveld heeft een schitterend verenigingsgebouw, wat onderhouden moet worden. Muren moeten geschilderd, koven afgetimmerd, lampen vervangen, kabels weggewerkt, buitenboel moet schoongemaakt en geschilderd worden enz, enz.  Kortom genoeg te doen. En natuurlijk zou je alles kunnen uitbesteden aan derden, maar het is ons verenigingsgebouw en uitbesteden kost veel geld.

Daarom hebben een aantal leden de handen in elkaar geslagen en gaan zaterdag aan het werk. Sijbren Jongsma, lid van ons Harmonieorkest en penningmeester van st. muziekcentrum Noordenveld “het Akkoord” zegt: We doen het graag voor de vereniging, de vereniging zijn we immers wij zelf. En willen wij zo’n mooi gebouw behouden dan moet er ook onderhoud gebeuren. Bij de laatste klus dag is de grote zaal geverfd en zijn er heuse theatergordijnen opgehangen, om zo bij concerten een echt concertzaal effect te creëren.  Een droom voor iedere muziekvereniging. Het klussen werpt vruchten af, en dat is te zien.

Bent u nieuwsgierig geworden naar ons gebouw of naar onze muziekvereniging in het algemeen, loop dan zaterdag gerust eens binnen voor een kijkje en laat u verrassen. Ook op repetitieavonden bent u van harte welkom.

Voor meer informatie over de repetitieavonden, kunt u kijken op de pagina’s van onze afdelingen.