Showband Noordenveld naar de Reuzen van Bourbourg (FR)

Terwijl velen nog op één oor lagen te slapen, was Showband Noordenveld zondagochtend al voor dag en dauw op. Om 05.30 uur verzamelen bij het Akkoord en om 5.50 uur vertrek richting Frankrijk. Naar het stadje Bourbourg, om daar een optreden te verzorgen tijdens het Defile Gédéon. Een optocht met het  uiterlijk van de Rodermarkt maar met een iets andere betekenis. Een optocht die in het teken stond van de reuzen.  Sinds mensenheugenis spreken reuzen al tot de verbeelding. Veelal duiken op in sprookjes en volksverhalen. In een aantal Europese landen worden reuzen sinds de Middeleeuwen als grote poppen vormgegeven. De reuzen maken een onmiskenbaar deel uit van de cultuur en weerspiegelen veelal de identiteit van een stad.  Hier in de stad Bourbourg waar Showband Noordenveld mee mocht doen in de parade waren reuzen Gédéon, Arthurine en Florentine aanwezig. Een hele belevenis voor Showband Noordenveld, want waar zie je tegenwoordig nog reuzen lopen?

Onze guard was volledig in het nieuw gekleed, een nieuw uniform passend bij het uniform van de showband. Het geheel was een plaatje dat af was. Tijdens de optocht werden er veel complimenten gegeven over de goed uitziende showband. Het was een optocht met veel versierde wagens, met dansgroepen, muziekbands en langs de kanten van de weg enthousiast publiek. Kortom een reuzeleuk optreden!