Try-out Winterguard N-Motion, Dynamix en 2Xtreme

Op zaterdag 4 januari organiseren Showband Noordenveld, Muziekvereniging Concordia Zevenhuizen, en Showkorps D.i.n.d.u.a. Oldekerk, een winterguard Try-Out in de Topsporthal in Leek. Een unieke samenwerking tussen de verschillende muziekverenigingen, die met elkaar dit prachtige en terugkomende evenement hebben neergezet. Een evenement, wat ieder jaar veel bezoekers trekt. Colorguard liefhebbers, maar ook mensen van daarbuiten, want het is toch geweldig om te zien wat de groepen voor show neerzetten, een genot om naar te kijken

Op de Try-out zullen N-Motion, Dynamix, en 2Xtreme, hun colorguard show voor het eerst presenteren aan het publiek. Ook zal de groep Slag & Vlag een show laten zien, Slag & Vlag is een concept voor mensen met een verstandelijke beperking waar actief muziek maken en bewegen op muziek met behulp van vlaggen centraal staat. Slag & Vlag is een onderdeel van Concordia. Slag & Vlag zal hun show laten zien, maar niet deelnemen aan de wedstrijden, voor hen staat plezier en meedoen voorop.

Een week later beginnen de wedstrijden en zullen de groepen beoordeeld worden door een jury. Daar zal gelet worden op de choreografie, op dans, op gebruik van equipment en de moeilijkheidsgraad.  Voor alle colorguard dansgroepen best spannend en zenuwslopend. Want er hangt veel vanaf. Er worden een aantal wedstrijden door het hele land georganiseerd, bij iedere wedstrijd zijn punten te verdienen en feedback. Met deze feedback kun je de show aanpassen en verbeteren. In maart zullen de finals in Eindhoven plaatsvinden, de laatste wedstrijd waar alle deelnemende groepen zullen performen en schitteren. Spannend dat zeker, maar zover is het nog niet. Eerst zaterdag 4 januari de Try out. Beleef het mee en geniet van de prachtige shows die de groepen gaan neerzetten.

Entree is gratis, zaal open om 18.30 uur, aanvang 19.00 uur. Locatie: Topsporthal Leek