Activiteitenladder voor kinderen: muziekles!

Kinderen tijdens hun eerste muziekles als deel van de ActiviteitenladderKinderen leerden tijdens deze muzieklessen verschillende instrumenten kennen!

Afgelopen februari deed Muziekvereniging Noordenveld mee aan de ‘Activiteiten ladder’, een gemeentelijk initiatief om kinderen in aanraking te laten komen met vele vormen van vrijetijdsbesteding. Muziekvereniging Noordenveld voorzag deelnemers van een kans om kennis te maken met instrumenten en de kans om hun eerste muziekles te volgen!

In clubgebouw Het Akkoord werd er drie keer muziekles gegeven, op de donderdag van 15.30 t/m 16.30 uur, waarbij de nadruk lag op:

  • Samen muziek maken, zowel op slagwerk als op de ocarina (een schildpadvormig fluitje met toon-gaatjes)
  • De beginselen van noten lezen

Het project werd afgesloten met het laten horen aan de ouders van zowel een slagwerk stukje dat uit drie verschillende trommelpartijen bestond, als twee liedjes op de ocarina. Deze kennismakingslessen vonden de kinderen zo leuk, dat we een vervolgtraject zijn gestart. Dit traject zal bestaan uit zeven muzieklessen. Deze zullen worden afgesloten met een optreden tijdens de jaarlijkse uitvoering op 21 april! Daar zullen de kinderen de ingestudeerde stukjes aan een groot publiek laten horen. Wij hopen dat de deelnemende kinderen bij ons een goede indruk hebben gekregen hoe het is om met elkaar muziek te maken, en wat hierbij allemaal komt kijken. Kinderen die willen doorgaan met het maken van muziek binnen de vereniging, kunnen na het kiezen van een instrument verder in het lesprogramma stappen.

Nieuwsgierig geworden en wil je meer weten over muzieklessen voor kinderen? Mail dan naar jeugd@mvnoordenveld.nl !