Terwijl Koning Willem Alexander met zijn gezin Groningen bezocht, bezocht Showband Noordenveld & Jong Noordenveld ons eigen dorp. Een mooie route door de winkelstraten van het dorp met aan weerskanten kinderen op gekleurde kleedjes met verschillende koopwaar. De showband had een finishing touch in het geheel.

Op de Albertsbaan lieten de guard groepen een dansshow zien met vlaggen en sables en rifles. Showband Noordenveld & Jong Noordenveld brachten diverse nummers ten gehore.

Na het optreden in het centrum van Roden, vertrok Showband Noordenveld richting het westen van het land waar zij ‘s avonds meededen aan taptoe Zoetermeer. Een taptoe die jaarlijks minimaal 1500 toeschouwers trekt en voor de 31e keer werd georganiseerd.

Een bijzondere muzikale avond waarbij Showband Noordenveld de show Contradiction liet zien. Het publiek liet zich meenemen en genoot van de show en de muziek. Het publiek was enthousiast en beloonde de showband met een geweldig applaus.