Blazersklas speelt samen met harmonieorkest

Muziekvereniging Noordenveld is in maart begonnen met een blazersklas voor volwassenen. In 10 lessen hebben de deelnemers de basis beginselen van een muziekinstrument geleerd en beleeft. De 10 lessen zitten er op en nu was het zover, de afsluiting van de blazersklas. De deelnemers mochten een nummer meespelen bij het harmonieorkest. Spannend was het zeker, voor het eerst tussen een orkest. Maar iedereen heeft het er goed van afgebracht en we kunnen oprecht zeggen met veel enthousiasme. De leden van de blazersklas gaan door in september met de vervolglessen, en dan gaan we ook opnieuw starten met een blazersklas. Gerda Jeeninga en Jacqueline Hagenauw hebben het initiatief opgepakt de blazersklas op te zetten, in samenwerking met Henk Boer, de dirigent van het Harmonieorkest. Gerda en Jacqueline zijn na ca. 25 jaar weer begonnen met het bespelen van een instrument. Zij vinden het leuk om mensen enthousiast te krijgen en spreken uit eigen ervaring. Muziek maken en beleven, is geweldig zegt Gerda Jeeninga, en tevens ontspant het en geeft je meer energie. Ook is het een goede work-out voor de hersenen en muziek maakt slim, zegt Jacqueline Hagenauw, niet dat ik nu zo bijster intelligent ben, lacht ze, maar het is wetenschappelijk aangetoond dat muziek positief is voor je hersenen. Muziek verbindt en maakt je happy en het is gewoon leuk om een instrument te bespelen. De deelnemers uit de blazersklas zijn ook enthousiast en vinden het leuk dat ze zijn begonnen zijn bij de blazersklas.

Denk jij, dat lijkt mij of ons ook leuk, geef je dan op bij Gerda Jeeninga 06-11262214 of Jacqueline Hagenauw 06-22259694. De eerste 10 lessen voor  € 75,00.  Instrumenten waar je uit kunt kiezen zijn o.a.: Euphonium, trombone, saxofoon, klarinet, dwarsfluit, althoorn, trompet. Andere instrumenten in overleg.

Voor meer informatie: afdelingorkest@mvnoordenveld.nl