N-Motion Colorguard op naar de wedstrijden

Vorige week zaterdag hebben onze colorguard groepen hun Try-out gehad, nu nog een week en dan is het performen op de wedstrijden in Drachten. Vanaf september zijn N-motion Cadets en N-motion A van muziekvereniging Noordenveld bezig geweest met het instuderen van hun nieuwe dansshow.

N-motion Cadets nemen het publiek en de jury dit jaar mee naar hun vriendjes en vriendinnetjes. Als vrienden doe je leuke dingen met elkaar en geniet je van elkaars gezelschap en dat moet natuurlijk ook gevierd worden.  En zegt u nu zelf, een feestje is altijd goed toch? Op de muziek van kinderen voor kinderen beleven de 8 meiden van N-Motion Cadets een feestje om nooit te vergeten. Met trots presenteren zij hun programma “Slaap feestje” De meiden hebben hard geoefend en hopen natuurlijk dat hun show bij de jury in de smaak zal vallen.

De meiden van N-Motion A, komen dit jaar uit in de regional A groep. In de groep zit een stijgende lijn qua niveau en dat is terug te zien in hun show. Zij brengen dit jaar de show Madness, of terwijl waanzin. Een show waarbij zij het onbekende tegen zullen komen. Iets onbekends, wat je wel hoort maar niet ziet. Iets onbekends, ben jij de enige die het ziet? Wat is het? Waar is het? Waarom is het er? Dit zijn allemaal vragen waar de meiden van N-Motion antwoord op willen. Alleen wat nou als het onbekende je te veel wordt? De oudste en sterkste emotie van de mensheid is angst, drijft het onbekende jou tot waanzin? Op de muziek van Corvyx, Ruelle en Sia zoekt N-Motion haar antwoorden.

Zaterdag in Drachten zullen beide show’s gepresenteerd worden aan de jury, voor beide groepen spannend. Zowel voor de leden maar ook voor de instructie. Diandra Timmer heeft hard met gewerkt met de jongste groep en Robert Strobos heeft er al vele trainingsuurtjes op zitten met beide groepen.  Naast dat zij lesgeven, doen zij ook zelf mee met de wedstrijden. Diandra Timmer in de A class en Robert Strobos zelfs op hoog niveau in de open class.

Deze eerste wedstrijd zal gevolgd worden door nog meer wedstrijden. De punten en het commentaar van de jury zal worden gebruikt om de show en de performers te verbeteren. Naar dit alles wordt toegewerkt tot aan de Finals op 30 maart in Eindhoven. Daar zal uiteindelijk bekend worden wie kampioen winterguard zal worden.

Ook nieuwsgierig naar wat colorguard is, kom dan eens kijken bij een training.

N-Motion Cadets trainen op maandagavond van 18.00 tot 19.30 (leeftijd 6 tot 12 jaar)  N-Motion A traint op woensdagavond van 18.30 tot 21.00 (leeftijd 13 tot 16 jaar)

Voor meer info kunt u mailen naar afdelingcolorgaurd@mvnoordenveld.nl www.mvnoordenveld.nl