Muziekvereniging Noordenveld organiseert opnieuw Blazersklas voor volwassenen

Steeds meer volwassenen willen graag muzieklessen volgen. Maar ze worden vaak afgeremd, omdat er gedacht wordt dat het te moeilijk zou zijn om een instrument te leren bespelen. Niets is minder waar, maar muziekvereniging Noordenveld heeft afgelopen jaar bewezen, dat muziekles voor beginners evenals voor volwassenen die eerder een muziekinstrument hebben bespeeld een succes is. Zo heeft de vereniging volwassen leerlingen in opleiding en ook leerlingen die lid zijn geworden en nu meespelen in het harmonieorkest. Een uniek project in de gemeente Noordenveld.

Muziekvereniging Noordenveld start op 12 februari a.s. met de nieuwe blazersklas. In 10 lessen komen verschillende aspecten aan bod, waaronder kennismaken met het instrument, het bespelen van het instrument, noten leren lezen en samen spelen.  Kortom het hele scala van muziek leren spelen komt voorbij. Er zijn diverse instrumenten voor dit project beschikbaar gesteld, zoals dwarsfluit, saxofoon, klarinet, trompet, althoorn, euphonium enz.

Jaap Bos is een goed voorbeeld van iemand die weer begonnen is met spelen op een instrument. “Toen de muziekvereniging ging starten met een blazersklas heb ik mij daar geïnteresseerd voor aangemeld. In mijn jeugd heb ik enkele jaren althoorn gespeeld in de Loppersum’s Harmonie. Na ruim 50 jaar heb ik in de blazersklas een nieuwe start kunnen maken. Het opnieuw een muziekinstrument leren spelen vind ik fantastisch! Wat mij betreft is de blazersklas een zeer geslaagd initiatief van Muziekvereniging Noordenveld” vertelt Jaap.

Naast Jaap is Ankie Westra ook afgelopen jaar het avontuur begonnen op Althoorn in de blazersklas. “Van mijn 12e tot mijn 19e heb ik bugel gespeeld bij muziekvereniging Beatrix in Doezum. Na ruim 40 jaar geen instrument te hebben aangeraakt zag ik vorig jaar februari een stukje van de blazersklas van Muziekvereniging Noordenveld voorbijkomen. Ik was benieuwd of het mij nog zou lukken een instrument te bespelen en of ik het ook nog leuk zou vinden en daarom ben ik toen begonnen met althoorn spelen. De lessen waren leuk en aangepast aan ons tempo. Na de vervolgcursus speel ik nu gedeeltelijk mee in het orkest en ik vind het erg leuk om muziek te maken. Achteraf gezien zou ik willen dat ik hier eerder mee was begonnen, omdat ik er zoveel plezier uit haal” vertelt Ankie.

De blazersklas is vanaf 17 jaar en start op woensdag 12 februari a.s. en zal worden gehouden in muziekcentrum ‘Het Akkoord” van 20.00 tot 21.00 uur. Opgeven voor 30 januari.

Een uniek en gedurfd concept in de gemeente Noordenveld, maar wel één die zeker weer belooft een succes te worden.

De eerste tien lessen worden aangeboden voor € 80,00

Voor meer informatie over de blazersklas kan contact opgenomen worden met

Jacqueline Hagenauw 06-22259694

Of mail naar: algemenezaken@mvnoordenveld.nl