Het zondagmiddag concert

Harmonieorkest Noordenveld en Shantykoor de Landrotten hebben de handen in één geslagen en presenteren aan u op 15 maart “het Zondagmiddag concert”.  Een uniek concert dat u laat genieten en meezingen. Het Shantykoor neemt u mee naar de havens en de zee met hun zeemansliederen en mee naar de hedendaagse Nederlandse volksmuziek. Shantykoor de Landrotten bestaat 27 jaar en is een enthousiast gemengd koor, die het plezier in zingen vooropstelt. Met haar 37 tellende leden is het koor een begrip in Roden en daarbuiten. Het koor staat onder leiding van dirigent Anneke Hamelink die het koor nu een jaar begeleidt met ontzettend veel plezier. Het harmonieorkest zal het koor bij een aantal nummers begeleiden. Daarnaast zal het harmonieorkest nummers spelen, die bij een ieder bekend in de oren zullen klinken, een mix van muziekstijlen waarbij klassieke werken afgewisseld worden met muziek uit de film en popmuziek. Het harmonieorkest richt zich dit seizoen op 75 jaar bevrijding. In september is er in Roden een concert waar verschillende verenigingen aan mee zullen doen, zo ook harmonieorkest Noordenveld.

Harmonieorkest Noordenveld is in de afgelopen jaren flink gegroeid en is nog steeds niet uitgegroeid. Waar het orkest 3 jaar geleden nog met 20 mensen speelde, spelen er nu in het orkest ruim 30 mensen. Dit is mede dankzij de volwassen blazersklas. Een succesvol project van muziekvereniging Noordenveld, wat 2 jaar geleden is gestart. Een project voor volwassenen die nooit eerder gespeeld hebben of die een lange tijd niet gespeeld hebben. Een geweldige kans om met muziek spelen in aanraking te komen. De ervaring leert dat de mensen die eerder gespeeld hebben, hun hobby weer oppakken en het zo leuk vinden dat ze zich uiteindelijk bij het orkest of een andere afdeling van muziekvereniging Noordenveld aansluiten. Het orkest staat onder leiding van dirigent Henk Boer, die al een aantal jaren enthousiast voor het orkest staat en dit ook met ontzettend veel plezier doet.

Het Shantykoor en het harmonieorkest hebben een naam in de gemeente Noordenveld, daarom is de samenwerking ook zo ontzettend leuk. Twee verenigingen die op een verschillende wijze bezig zijn met muziek, nu samen zingen en spelen, waardoor er een samensmelting van meerdere muziekstijlen ontstaat.

Wilt u genieten van “het Zondagmiddagconcert” kom dan luisteren en kijken naar dit unieke maar vooral gezellige concert.

Locatie: Muziekcentrum “Het Akkoord” Klimop 2b 9301 PK te Roden

Zaal open om 14.00 uur, aanvang 14.30 uur

Entree: € 5,00

 

 

Foto’s: Rozemarijn Hagenauw en Roel Lubbers