Muziekvereniging Noordenveld op Koningsdag

Dat Koningsdag anders is dan andere jaren daar is iedereen zich van bewust, geen vrolijke vrijmarkten, geen vrolijke muziekparades door de straten en ook voor de koning zelf zal het een vreemde dag zijn. Saamhorigheid in deze moeilijke periode is belangrijk en fijn, daarom heeft het Koninklijk Concertgebouworkest het initiatief genomen om iedere muzikant te stimuleren op deze Koningsdag, en gevraagd het Wilhelmus te spelen. Muziekvereniging Noordenveld werkt graag mee aan dit mooie initiatief en heeft hier gehoor aan gegeven bij haar leden. Verschillende leden spelen het Wilhelmus vanaf hun stoep, tuin of balkon.

Vandaag kijken we even om het hoekje mee bij Wietse Dost en Justin Dost hoe zij hun Koningsdag beleven en gaan we bij hen luisteren naar het Wilhelmus. Wietse Dost speelt al een aantal jaren bij Muziekvereniging Noordenveld en speelt met heel veel plezier bij de showband op trompet. Ook geeft hij les aan Jong Noordenveld en bij de blazersklas van het harmonieorkest. Verder is hij actief bij de wedstrijden van onze colorguard groepen. Een veelzijdig persoon die zich altijd vrijwillig en belangeloos voor de vereniging inzet.
Wietse speelt samen met zijn zoon Justin, die ook lid is bij muziekvereniging Noordenveld. Op de vraag wat er voor hen anders is vandaag, roepen ze beide in koor dat ze de optredens missen die ze vandaag zouden hebben. Wietse en Justin Dost vonden het fijn dat ze een kleine bijdrage mochten en konden leveren aan de saamhorigheid en de verbinding van de Koningsdag. Volgend jaar hopen ze op betere tijden.

Ook muziekvereniging Noordenveld hoopt op betere tijden, maar blijft positief. Onze leden kunnen thuis gelukkig ook musiceren en gezondheid staat voorop. Muziekvereniging Noordenveld hoopt na de grote vakantie weer volledig te kunnen opstarten.