Interview John Hartholt – Coördinator Showband

By 17 september 2020N-Motion, Showband

John is geïnterviewd door Jessica De Franco:

Wat is uw functie binnen Noordenveld?

“Ik ben coördinator van de showband. Dat betekent dat ik over de financiën ga en over het aannemen en ontslaan van het personeel.”

Waarom past deze functie bij jou?

“Toen ik 15 was ben ik al in het jeugdbestuur gestapt, omdat ik het er niet helemaal mee eens was hoe het beleid was bij de showband en ik ben er eigenlijk nooit meer uitgekomen. Ik heb een paar eigenschappen die gewoon daarvoor te gebruiken zijn. Ik kan mensen bij elkaar brengen, ik kan mensen overtuigen en ik ben in de loop van de jaren wat milder geworden, waardoor mensen makkelijker dingen van mij accepteren. “

Naast jouw functie bent je ook lid bij Noordenveld, wat maakt jouw lidmaatschap leuk?

“Als ik van mijn werk kom, waar ik ook heel veel regel en verantwoordelijkheid draag, dan is dit voor mij heel ontspannend, als ik gespeeld heb dan ben ik helemaal mijn hoofd leeg. Muziek maken is gewoon een heel grote ontspanning voor mij. Dat vind ik belangrijk en ook belangrijk voor Matthijs en Pascal (zijn zoons). Ook de vriendschappen die er ontstaan, met allerlei personen. Je hebt allemaal dezelfde intentie,”

Welk optreden is je altijd bij gebleven en waarom?

“Heel veel, ik zou niet zo eentje weten. WMC (5x), Tsjechië, sneeuw in Bastogne, 38 graden in Frankrijk, bloemencorso Zundert. Eigenlijk vind ik optreden erg leuk”

Wat hoopt u met Noordenveld bereikt te hebben binnen 10 jaar?

“De ideale bezetting zou mooi zijn. Met ongeveer 55 mensen, zodat je alle afdelingen met ten minstens drie man bezet hebt. Als er een keer iemand ontbreekt is, vanwege een schouderblessure of iets dergelijks, we nog altijd goede kwaliteit hebben. Het gaat me niet zo zeer om dat we de grootste zijn of de beste, maar wel dat wij samen een leuk pakket neer zetten.”

*John stuurt de instructie weer aan het werk, “Weet je wel wat dat kost als dat hier allemaal staat?” “Ik had al gezegd ik ga over de financiën en het personeel.”

Als je Noordenveld zou moeten omschrijven in een paar woorden, hoe zou u dat dan doen?

“Ik kan Noordenveld niet omschrijven in één woord of een paar. Er zijn te veel, maar Passie is wel de beste.”

Wat maakt Noordenveld volgens u uniek ten opzichte van andere verenigingen?

“Wij zijn één van de weinige bands die echt durft te veranderen, durft anders te zijn dan andere bands. We durven echt, het roer om te slaan. Met optredens, bezetting, instructie, doelstelling. We durven anders te zijn. Dat betekent dat iedereen die anders is ook altijd een plekje bij ons heeft.”

Wat is uw lievelingsnummer van Noordenveld?

“Joy, van Joseph Curiale, deel 2 Rome show.”

MVN Profile foto John Hartholt

Foto: Dana ten Hoor