Interview Adviseur Maikel Meulema

By 24 september 2020Showband

Maikel is geïnterviewd door Jessica De Franco:

Wat is uw functie binnen Noordenveld?

“Nu ben ik adviseur. Ik adviseer op twee dingen, enerzijds op managementzaken, wat je heel breed moet zien: hoe stel ik de doelen vast? Hoe maak ik een repetitie planning? Wat zijn andere keuzes om te maken, het reilen en zeilen binnen Noordenveld. Anderzijds help ik ook in het designteam, dus dat is adviseren welke keuze je daar maakt, qua show en muziek. Wat zijn de grote effecten? Hoe zorg je ervoor dat je de aandacht van het publiek krijgt en behoudt? Dit met name op de visuele kant.

 

Wat vindt u leuk aan de functie die u hebt binnen Noordenveld?

“Ik heb in een ver verleden zelf bij Noordenveld gespeeld en gelopen, met het slagwerk. Dat is de vereniging waar ik ooit alles geleerd heb. Ik ben ook opgegroeid in Roden. John heeft mij als dertienjarig jongetje geleerd hoe ik mijn stokken moest vasthouden, zo ben ik uiteindelijk in deze wereld gekomen. Toen ben ik al snel naar andere verenigingen gegaan, met een meer Amerikaanse stijl. De laatste acht jaar heb ik les gegeven bij andere verenigingen en heb ik me bezig gehouden met visueel design, ook van winterguard. Inmiddels ben ik gestopt met lesgeven, omdat ik me wil focussen op een nieuwe uitdaging, namelijk het jureren van shows. Mijn bijdrage aan Noordenveld zie ik als een manier om wat terug te doen voor deze vereniging. Ik vind het leuk om dit te doen omdat ik zo een bijdrage kan leveren aan de vereniging waar ik zelf ooit veel aan heb gehad, wat mijn springplank was om uiteindelijk veel te bereiken binnen deze sector. Dat vind ik erg belangrijk.”

 

Wat is een herinnering die u altijd is bij gebleven met Noordenveld?

“Dat het niet alleen maar muziek maken is en een showtje lopen, maar dat er ook een sociaal aspect bij zit. Het mooiste voorbeeld is dat Jordano en ik al 15 jaar vrienden zijn. Toen we 15 waren hebben we elkaar ontmoet tijdens het trommelen. Hij is naar later Pasveer gegaan, ik ben naar het Drumcorps gegaan. Mijn beste herinnering is dat je vrienden maakt en daar mooie momenten mee beleefd, momenten in de bus, momenten met Rodermarkt tijdens het feest, je hebt je eerste biertje leren drinken etc. Dat zijn herinneringen voor het leven!”

 

Als u Noordenveld zou moeten omschrijven in een paar woorden, hoe zou u dat doen?

“Het Noordenveld van nu is heel anders dan toen ik erbij zat. Ik zou zeggen dat Noordenveld altijd geprobeerd heeft om binnen deze wereld een unieke verschijning te zijn. Uniek te zijn, zowel muzikaal als visueel. Het is een groep waar een mooie balans is tussen hard werken en lol maken. Wat ik nu goed vind aan Noordenveld is dat ze uit een periode komen met wat ups en downs, maar je ziet toch dat de laatste jaren er een enorme groei is geweest, zowel in instructie als leden. Elke paar maanden werd het beter en dat vind ik leuk om te zien en om bij betrokken te zijn. Er zijn best wat verenigingen die vragen of ik iets wil doen, maar ik kies bewust voor de verenigingen waar ik energie van krijg. Ik krijg energie op het moment dat ik zie dat er iets gedaan wordt met de input die ik geef en dat is bij Noordenveld het geval”

 

Wat hoopt u behaald te hebben met Noordenveld binnen tien jaar?

“Wat ik hoop is dat de mensen die nu bij Noordenveld zitten later met een goed gevoel terugkijken op hun tijd bij de Showband. Het mooiste is natuurlijk als ze er nog bij lopen. Zo niet dat ze er mooie herinneringen aan over hebben gehouden, zowel op gebied van hun passie, muziek maken en show lopen, anderzijds de herinneringen op sociaal vlak waar ik nu ook over spreek. En dat je dan een vereniging hebt die hetzelfde over tien jaar weer kan zeggen enzovoort.”

 

MVN Profile foto Maikel Meulema

Foto: Dana Ten Hoor