Interview jeugd instructie Saskia Lijzenga

Vandaag stellen wij Saskia Lijzenga aan jullie voor. Zij zit al sinds 1990 bij de vereniging en heeft, sinds die tijd, al veel verschillende dingen gedaan. Zo is ze begonnen bij de majorettes, wat ze negen jaar heeft gedaan. Daarna is ze door gegaan naar piccolo omdat ze in één keer door wilde naar de showband, hier wilde ze toen erg graag bij omdat ze graag muziek wilde maken. Ze zit dan ook al 31 jaar bij de vereniging. Naast een actief spelend lid bij de showband, is ze ook nog instructie bij de jeugd. Ze geeft hier les en ondersteund de blazers van het jeugd korps. Ze doet ook af en toe de kleinere reparaties van de fluiten. Ze vindt het lesgeven erg leuk om te doen, ook omdat ze de vooruitgang kan zien bij de kinderen. De tijd en moeite die er in wordt gestoken zijn het dan allemaal waard. Het leukste aan de showband is volgens haar het samen muziek maken en de herinneringen die je met elkaar maakt tijdens optredens.  Zo is haar mooiste herinnering de ‘achteruitloopactie’ die de showband in het verleden een keer gedaan heeft. “Dit was erg leuk omdat we er een half jaar naartoe hebben gewerkt.” Verder zijn de optredens in het buitenland in mooie oude dorpjes of steden ook altijd geweldig om te doen. “De prestatie staat niet voorop maar de lol in het muziek maken is het leukste wat je daar mee kan bereiken.” Aldus Saskia Lijzenga