Interview jeugd instructie Pieter-Jan Lijzenga

By 22 september 2021Geen categorie

Deze week stellen wij jullie voor aan: Pieter-Jan Lijzenga. Hij zit al sinds zijn negende bij de muziekvereniging, waar hij al die tijd op trommels heeft geslagen. Hij heeft snare gespeeld bij de showband en speelt nu alweer een tijdje bassdrum. Daarnaast geeft hij ook de slagwerkers van het jeugdkorps groepslessen en privélessen.
Als er iets stuk is aan de trommels, of als er nieuwe moeten komen, dan is Pieter-Jan druk aan het knutselen.
Pieter-Jan heeft geen favoriet nummer om te spelen bij de showband, maar vond het nummer  “Rolling In The Deep” maar niks. Gelukkig voor Pieter-Jan, wordt dit nummer niet meer door de showband gespeeld.
Pieter-Jan vindt het leukste aan muziek maken de impact die je het publiek kunt geven. Hij heeft zo veel leuke herinneringen bij de vereniging; Ook Pieter-Jan heeft meegedaan aan de achteruitloopactie, en een optreden in een casino in Frankrijk zal hem nog altijd bijblijven.
Muziek maken is volgens Pieter-Jan het leukst vanwege het samen doen.
“Je gaat zelf anders naar muziek luisteren, en er is natuurlijk het verenigingsgevoel.” Pieter-Jan vindt het lesgeven bij het Jeugdkorps leuk, omdat het helpt om de kinderen te interesseren voor muziek. Hij hoopt dat die kinderen later weer het stokje van hem overnemen, zodat de vereniging in de toekomst nog lang bestaat.