Showband Noordenveld “Swingt & Danst”

Showband Noordenveld is de showband uit Roden, uit het mooie dorp in de provincie Drenthe en onderdeel van gemeente Noordenveld. Het dorp waar Ot en Sien hun bestaansrecht hebben gevonden en het dorp waar je o.a. Landgoed Havezate Mensinge kunt vinden. Allen een onderdeel van een stukje geschiedenis. Want muziekvereniging Noordenveld bestaat al sinds 1925 en de showband is één van de drie afdelingen die de muziekvereniging rijk is. Een rijke historie heeft de vereniging, een historie waar menig vereniging jaloers op kan zijn.  Muziekvereniging Noordenveld heeft zijn strepen verdient en zelfs in deze moeilijk crisis van Corona blijft de muziekvereniging overeind. Gelukkig maar, want wat zou Roden zijn zonder muziekvereniging Noordenveld.  Natuurlijk heeft de vereniging ook de klappen van de zweep gehad, maar de bijna 100 jarige vereniging is geen opgever, enthousiaste leden houden de vereniging levend en dat zie je terug bij de repetities en bij optredens.

Met plezier en overtuiging en niet te vergeten met veel enthousiasme gaat Showband Noordenveld swingend door de straten. Het swingt, het danst, het zingt, je kunt niet stil blijven staan als de showband aankomt lopen.  Showband Noordenveld gaat voor Latin Music. Een nieuw muzikaal repertoire met nummers als Havana, Cuban Pete, Sirba en natuurlijk vele andere nummers.  De showband gaat zich dit seizoen richten op straatoptredens met swingende straatshows. Het is een lang gekoesterde wens van de showband om straatshows veel meer uit te diepen met een goede chorografie en swingende muziek, zodat het publiek langs de kant van de weg ook kan genieten. Vermaken en entertainen dat is wat de showband doet. Het alleen in de maat lopen is achterhaald, nu deed de showband dit al jaren niet meer, maar door het instuderen van een veldshow kwamen de straatshows vaak op een tweede plaats te staan, nu geven we de straatshows een nieuw leven.

Door de corona blijven evenementen waar Showband Noordenveld normaal staat met een veldshow uit. Hierdoor heeft het artistiek team tezamen met de leden besloten om de nieuwe veldshow dit seizoen niet verder te gaan instuderen en niet mee te doen aan het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. De kosten om een goede veldshow neer te zetten zijn te kostbaar om dit te realiseren. Natuurlijk een teleurstelling omdat het WMC de crème de la crème is voor vele muziekverenigingen en zo ook voor de showband, maar met het uitblijven van aanvragen voor een veldshow zijn de inkomsten van de showband veel lager dan normaal. De maatregelen vanuit de regering zijn versoepeld en er komt langzaam maar zeker weer een omslag in de aanvragen voor optredens. Maar voor dit seizoen is het te laat om een goede veldshow neer te zetten, repetities hiervoor beginnen in oktober al. Daarom voor nu de stap, ons volledig te focussen op straatshows ook omdat we hiervoor aanvragen hebben.

Optreden is waar we plezier aan beleven, ons laten zien aan het publiek. Door ons te laten zien tijdens parades en andere optredens, bereiken we ook een groter en divers publiek. Applaus langs de kant van weg, daar gaan we voor. We onderscheiden ons van andere muziekverenigingen, want er zijn er maar weinig die er op straat een spektakel van maken. En dat is waar Showband Noordenveld voor staat, een spectaculaire showband die het verschil maakt op muzikaal gebied en op show.  We hebben er weer zin in om sfeer en gezelligheid in de straten te brengen.

Naast deze stap gaat de showband uitbreiden en zijn daarom op zoek naar jou. We willen de grootste band worden van de regio, van Drenthe. Dus speel jij een instrument of wil jij dit leren of heb je eerder bij ons gespeeld, ga dan bij ons de uitdaging aan. Je leert veel, hebt ontzettend veel plezier, je maakt nieuwe vrienden en ziet nog eens wat van de wereld. Want naast optredens in Nederland doen we regelmatig Frankrijk en België en Duitsland aan. Je bent van harte welkom. We oefenen iedere vrijdagavond en af en toe in het weekend. Muziek verbind en brengt samen. Bij de showband spelen leden vanaf 14 tot ca. 55 jaar.

Voor info: mail naar info@mvnoordenveld.nl of bel naar 06-22259694

Muziekvereniging Noordenveld – Klimop 2b – 9301 PK Roden – www.mvnoordenveld.nl