Skip to main content

Interview Richard Kampstra

By 13 maart 2023Geen categorie

Sinds een paar maanden hebben wij nieuwe instructieleden! Wij gaan hen de aankomende weken voorstellen!

Ons eerste interview is met Richard Kampstra. Hij is 54 jaar, getrouwd en heeft 3 kinderen. En is bijna 30 jaar instructie geweest van Advendo Sneek.

Richard doet dit hobbymatig en haalt er veel plezier uit.In zijn dagelijkse leven is hij teamleider van de keuken, restaurant en brasserie van het ziekenhuis Tjongerschans in Heerenveen.

Zelf is hij vroeger drummer geweest van diverse orkesten en is op die manier in 1994 instructeur geworden van Jong Advendo en later bij Advendo Senioren.

Richard zijn eerste aanraking met Muziekvereniging Noordenveld is via John Hartholt geweest.

Onze vereniging kende hij al via taptoes en straatparades. Na de aankondiging dat hij ging stoppen als instructie van Advendo werd er gauw een kop koffie gedronken om een samenwerking te verkennen.

Waar Richard stiekem naar uitkijkt is de samenwerking met onze muzikaalleider Andries Renema.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat Richard het stokje gaat overdragen aan zijn zoon Jurian.

Richard hoopt binnen een aantal jaren de slagwerkgroep snel te zien groeien en hoopt ook dat iedereen veel zin heeft in de hobby die zij beoefenen. Met name door de corona-jaren, waardoor de hobby verwaterd is.

Ook gaat de slagwerk-opleiding van Noordenveld op de schop. Richard hoopt hier binnen een jaar vorm aan te geven wat moet gaan resulteren in een hoger opleidingsniveau.

Dit zal de toekomstige overgang vanuit Jong Noordenveld naar de Showband moeten versoepelen.

Richard, namens alle leden, kader en bestuur van Muziekvereniging Noordenveld wensen wij jou veel plezier en succes! 🥁