Skip to main content

N-Motion Color Guard

Color Guard, een sport vol passie en beweging! Een hobby met alle aspecten van dans, competitie en sportiviteit. Color Guard is voor iedereen die van dansen houdt. Er wordt gedanst met attributen als vlag, rifle, en sabre.  Color Guard is met al haar aspecten het visuele plaatje van de muziek, in het winterseizoen als zelfstandige dansgroep die mee doet aan wedstrijden en in het zomerseizoen onderdeel van Showband of Jong Noordenveld. De geschreven choreografie zorgt ervoor dat iedereen uitdaging en plezier aan Color Guard beleeft,  kortom een prachtige hobby!

De volgende groepsindeling hebben wij in onze vereniging:

N-Motion Kids: leeftijd 5 tot 9 jaar

N-Motion Juniors: leeftijd 10 tot 13 jaar

N-Motion: 14 jaar en ouder

N-Motion Kids en N-Motion Juniors: In de zomermaanden loop je met jouw Color Guard groep voor Jong Noordenveld. Een aantal keer per jaar hebben zij straatoptredens. Deze optredens kunnen ook gezamenlijk met de showband uitgevoerd worden. Tijdens de winterguard competitie zullen deze groepen uitkomen in de Kids-Class of in Junior-Class.

De straatshows die je uitvoert worden in de zomerperiode van april tot en met september ingestudeerd. Deze shows laat je zien tijdens de straatoptredens. Straatoptredens heb je bij Koningsdag, de jaarlijkse uitvoering, Rodermarktparade, Sinterklaasintocht en de lampionnenoptocht. De winterguard periode loopt van oktober tot maart.

N-Motion: Deze groep loopt gedurende het zomerseizoen mee met de Showband. De optredens die zij doen kunnen in heel Europa plaatsvinden. Te denken aan diverse taptoes en parades waarbij zij een veldshow of straatshows aan publiek en jury tonen. Tijdens de winterguard competitie zal deze groep uitkomen in de Regional A-Class.