Skip to main content

Showband Noordenveld

Stijl

Showband Noordenveld is een muziekkorps enig in zijn soort. Alles wat u ziet en hoort is intern ontworpen door een creatief productieteam. Dat Showband Noordenveld een eigen sound heeft komt doordat de bezetting met zorg is samengesteld. De melodiesectie bestaat uit een selectie van hout en koperblazers. Deze selectie zorgt ervoor dat zowel klassiek, modern, swing en statig moeiteloos vertaald kan worden.

Een ritmesectie is niet weg te denken bij een muziekkorps. Bij Showband Noordenveld willen ze hier een extra dimensie aan toevoegen. Dit doen ze niet door enkel een unieke bezetting te hanteren, maar door de slagwerkers een melodische rol te laten vervullen in de muziek. Om deze reden wordt het repertoire voor show en parade op maat gearrangeerd en gecomponeerd.

Melodie en ritme in harmonie met elkaar zorgen voor beweging en dans. De dames die voor deze visuele ondersteuning zorgen worden Color Guard genoemd. De attributen die ze hierbij gebruiken zorgen voor kleurrijke explosies in de muziek. Deze levendige samenstelling is vrijwel ongekend in Nederland doordat de muzikale bezetting als traditioneel wordt geclassificeerd. Bij Showband Noordenveld geven ze hier geen gehoor aan en vinden ze dat niet alleen het oor, maar ook het oog gestreeld moet worden.

Show “CUBA LIBRE” 

De clubkleuren zijn bordeauxrood, wit en goud. Klassieke kleuren die voor energie, eenvoud en trots staan. Dit staat ook voor Cuba, energie, eenvoud en trots. Met de mooie muziek die Cuba heeft, komen Chan Chan, Cuban Pete, De Cuba Triago Un Cantar en Hasta Siempre Commandante. De Russische invloeden ontbreken niet met De Nacht op de Kale Berg waarna afgesloten wordt met Paralos Rumbero’s.

Alles spectaculair ondersteund met een color guard groep.

Parades

Tijdens parades geniet u van een divers genre bestaande uit Latin, Klassiek, Funk, Soul, Rock, Pop, Bigband, Symfonisch en Filmisch. Artiesten en groepen zijn onder andere Dua Lipa, Michael Bublé, Toto, Imagine Dragons, Robbie Williams, Santana en Echosmith. Uiteraard volledig in eigen stijl gearrangeerd voor een blijvende indruk.